KÖPRÜ PROTEZİ YA DA DİŞ İMPLANTI?

Normalde size sabit bir köprü protezi yapılırken boşluğa komşu iki dişiniz de kesilmek zorundadır. Diş implantların da ise sadece çekim boşluklarına yapılır ve yan iki dişe hiç dokunulmaz. Diş çekim bölgesindeki kemiğin miktarını korunması için, diş implantı uygulaması yapılmalıdır.
Diş implantları çiğneme sırasında doğal diş hissini verir.
Oral implantasyon, yapay diş köklerinin, çene kemiğine veya üzerine yerleştirilmesi işlemidir. Ağız içi diş implantları çene kemikleri içine yerleştirilen yapay diş kökleri gibi düşünülebilir. Diş implantları,diş protezi veya diş köprü ayağı olarak görev yaparlar. Böylece dişler tekrar fonksiyonel ve estetik görünümlü hale gelirler. Yeni jenerasyon diş implantları, diş doku dostu malzemelerden yapılmıştır. Çene kemiği tarafından kolayca tolere edilirler ve kemikle kaynaşırlar. Her vaka farklı olduğu için bir süre garantisi verilememekle beraber, diş implantları çene kemiğinizde ömür boyu da kalabilirler.
Diş implantları, 30 yılı aşkın süredir diş hekimlerince kullanılmaktadır. Bu 30 yıl zarfında implantolojide ve diş implant tip ve şekillerinde büyük değişiklikler ve çeşitlilikler ortaya çıkmıştır. Dişhekimliğinde, implantoloji?nin ilk 15-20 yılındaki kaos, yerini özellikle son 10 yılda düzenli, herkesin kabul ettiği belirli kurallara bırakmıştır.
Artık, implantların mucidi Prof.Dr.Brånemark dahil tüm ileri gelen implantologlar, vida şeklindeki (diş kökü şekline de çok benzediği için), titanyum metalinden yapılma, çift fazlı diş implantlarının ameliyatından en az 3 ila 6 ay sonra protetik rehabilitasyonunun (diş protezinin) yapılmasını ideal zamanlama olarak kabul etmektedirler. Yukarıda belirtilen bu süre 10 ile 12 aya kadar uzayabilmektedir.